Nieuws

Skypen met je psycholoog

Ook in opkomst is online psychologie. Ofwel: webcamgesprekken met je psycholoog. Monique Janssen begon in 2010 met een collega eye2eye psychologen, in eerste instantie voor in het buitenland wonende Nederlanders. "Het is prettiger om een gesprek in je moedertaal te kunnen voeren. Bovendien heeft elke cultuur andere behandelmethodes. Zo kreeg een patient van een Chinese psycholoog eens het advies om met een zwaard in een kussen te gaan slaan."

Sinds kort zien ook steeds meer mensen in Nederland de voordelen van een behandeling via internet. "Je hebt geen reistijd en reiskosten en de drempel is laag. Voor mensen met bijvoorbeeld straatvrees of een lichamelijke beperking is het fijn om vanuit hun eigen huis te praten." Ziet de psycholoog dan wel alles via een scherm? "Als de verbinding goed is, is er geen verschil met een normaal consult. Ik zie het als iemand geemotioneerd raakt of iets wegslikt. Met landen waar de internet verbinding slecht is, kan Skypen natuurlijk wel eens lastig zijn."

Het Trimbos-instituut en GGZ NHN deden onderzoek naar het effect van een pilot naar telezorg bij GGZ Noord-Holland Noord.

 

Kansen voor eye2eye psychologen!

Zorgverzekeraars willen meer behandelingen via internet

In het september magazine van Global Connection zal er een advertentie van eye2eye psychologen geplaatst worden. Hiermee bereiken we 8.000 expats en hun partners.

 

EYE2EYE PSYCHOLOGEN