Praktische informatie

Wachttijden online psycholoog

De aanmeldingswachttijd is het aantal weken tussen het maken van een eerste afspraak en het moment dat die afspraak plaatsvindt. Huidige wachttijd is 1-2 weken.

De behandelingswachttijd is het aantal weken tussen de intake en de start van de behandeling. Huidige wachttijd is 0 weken.

“Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).”

Privacy en informatieverstrekking

Al uw gegevens vallen onder de privacywet. Eye2eye psychologen verstrekt nimmer informatie aan derden over de inhoud van de behandeling zonder dat u daar toestemming voor hebt gegeven. Onze psychologen hanteren de gedragscodes van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Van uw behandeling wordt een dossier aangelegd. U hebt recht op inzage in dit dossier. Na beëindiging van de behandeling is eye2eye psychologen verplicht uw dossier 15 jaar te bewaren. Daarna wordt het vernietigd.

Klachten

De online psychologen, die werkzaam zijn bij eye2eye psychologen, werken volgens de strikte beroepsethische regels van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Integriteit en eerlijkheid staan hierbij centraal. Geheimhouding van uw dossier en persoonlijke gegevens is te allen tijde gewaarborgd.

In het geval van klachten is ons advies uw klacht(en) met uw psycholoog te bespreken. Mocht u er samen niet uitkomen, dan kunt u overwegen een klacht in te dienen bij het College van Toezicht, een volledig onafhankelijk orgaan van het NIP. Kijk voor meer informatie op de website van het NIP: www.psynip.nl.

Annuleren

Indien u verhinderd bent voor een gemaakte afspraak dan dient u dit tenminste 24 uur van te voren aan ons te laten weten via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Helaas zijn wij genoodzaakt 50% van de kosten van een intakegesprek, adviesgesprek of behandelgesprek bij u te declareren indien u korter dan 24 uur van tevoren annuleert of niet verschijnt op de afgesproken tijd. Voor een intakegesprek of adviesgesprek betekent dit € 45 en voor een behandelgesprek € 45.

EYE2EYE PSYCHOLOGEN